سالم تر فقط کمی آسان تر – و سرگرم کننده تر! ماهی سالمون یکی از مغذی ترین غذاهای روی کره زمین است.این ماهی چرب محبوب نه تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه ممکن است برخی از عوامل خطر را برای چندین بیماری کاهش دهد.
ماهی سالمون منبع عالی پروتئین، چربی های سالم و انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
فواید سالمون برای سلامتی
ماهی قزل آلا غنی از اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره بلند است که نشان داده است التهاب را کاهش می دهد، فشار خون را کاهش می دهد و عوامل خطر بیماری را کاهش می دهد.
به شما توصیه می کنم مقاله زیر را نیز مطالعه بفرمایید:
بدن شما برای التیام پس از آسیب، محافظت از سلامت استخوان و جلوگیری از از دست دادن عضلات، از جمله موارد دیگر، به پروتئین نیاز دارد. ماهی سالمون 22 تا 25 گرم پروتئین در هر وعده 3.5 اونس (100 گرم) فراهم می کند.
ماهی سالمون منبع عالی ویتامین های گروه B است.
در زیر محتوای ویتامین B در 3.5 اونس (100 گرم) ماهی قزل آلا وحشی آمده است (2 منبع معتبر):
ویتامین B12: بیش از 100٪ DV
نیاسین: 63 درصد از DV
ویتامین B6: 56 درصد از DV
ریبوفلاوین: 38 درصد DV
اسید پانتوتنیک: 38٪ از DV
تیامین: 23 درصد DV
اسید فولیک: 7 درصد DV
یک وعده 3.5 اونس (100 گرم) ماهی قزل آلا 75 تا 85 درصد از DV سلنیوم را فراهم می کند، ماده معدنی که ممکن است از سلامت استخوان ها، بهبود عملکرد تیروئید و محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند.
آستاگزانتین یک آنتی اکسیدان موجود در ماهی قزل آلا است که ممکن است برای سلامت قلب، مغز، سیستم عصبی و پوست مفید باشد.
مصرف ماهی قزل آلا می تواند با افزایش سطح چربی های امگا 3، کاهش سطح چربی های امگا 6 و کاهش تری گلیسیرید به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند.
مصرف ماهی سالمون ممکن است با کاهش اشتها، افزایش موقت متابولیسم و کاهش چربی شکم به شما کمک کند وزن خود را مدیریت کنید.
ماهی قزل آلا و سایر ماهی های چرب می توانند به کاهش التهاب کمک کنند، که ممکن است عوامل خطر برای چندین بیماری را کاهش دهد و علائم را در افراد مبتلا به بیماری های التهابی بهبود بخشد.
مصرف مکرر ماهی قزل آلا ممکن است به محافظت از سلامت مغز جنین در بارداری، حفظ عملکرد مغز و کاهش خطر زوال شناختی و زوال عقل کمک کند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که خوردن ماهی یا افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 می تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد و خلق و خو را بهبود بخشد.
ماهی سالمون حاوی مواد مغذی مانند آستاگزانتین، ویتامین A و اسیدهای چرب امگا 3 است که همگی می توانند به سلامت چشم کمک کنند.
ماهی سالمون سرشار از ویتامین D و فسفر است که می تواند از سلامت استخوان ها حمایت کند. برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن ماهی می تواند با کاهش خطر پوکی استخوان مرتبط باشد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
ماهی سالمون غیر قابل انکار خوشمزه است. این عطر و طعم منحصر به فرد و لطیف با طعم کمتر «ماهی» نسبت به سایر انواع ماهی های چرب مانند ساردین و ماهی خال مخالی دارد.
همچنین بسیار متنوع است. می توان آن را بخار پز، تفت داده، دودی، کبابی، پخته یا آب پز کرد. می توان آن را به صورت خام در سوشی و ساشیمی نیز سرو کرد.
علاوه بر این، ماهی آزاد کنسرو شده یک گزینه سریع و ارزان است که همان فواید سلامت چشمگیر ماهی تازه را دارد. در واقع، تقریباً تمام کنسرو ماهی قزل آلا به جای پرورشی وحشی است و مشخصات تغذیهای آن عالی است.
در اینجا چند ایده سالم برای گنجاندن ماهی قزل آلا در رژیم غذایی شما آورده شده است: